"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Kapros-csirke húspogácsa


Tipikus nyári pikk-pakk összedobom ebèd,ami hidegen fogyasztva is jól esik a nagy melegben.
Hozzávalók:
2 nagy csirkemell
Fél cs kapor
Só,bors
2 tojás
2 e.k. majonéz vagy tejföl
15 dkg reszelt mozzarella
2 e.k. liszt (nálam zab)
Sütéshez 2 k.k. (kókusz)olaj
A húst apró kockára vágjuk,hozzákeverünk minden hozzávalót. 1 órára hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek.
Serpenyőben 1 k.k olajat hevítünk. A húsból evőkanállal halmokat teszünk és kicsit kilapítjuk. Mindkét oldalát megsütjük.
A csemeg uborka nagyon illik a kapros ízhez,ezért én uborkás burgonya salátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése