"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Tortilla helyett-zabos lepény

Remek reggeli vagy vacsora ötletet hoztam ma. Kevés hozzávalóból, gyorsan elkészül, laktató és egészséges. No meg persze finom is. 
Hozzávalók:
2 tojás
2e.k zabpehely
2 ek. joghurt vagy kefír
2e.k zabliszt
Só, bors
Cseppnyi kókuszolaj a sütéshez.
Töltelék tetszés szerint:
Sonka, sajt,zöldségek, stb
Kikeverjük a hozzávalókat és 5 percig pihentetjük.
Palacsintasütőben felforrósítjuk a kókuszzsírt és elegyengetjük benne a tésztát. Ha az egyik oldala szép foltosra sült, megfordítjuk.
Még a forró serpenyőben a kör felére ráhalmozzuk a feltéteket, ráhajtjuk a másik felét és megvárjuk míg a sajt megolvad. Ekkor már kész is. Palacsintasütő-méret függő, hogy 2 vagy 3 lepény jön ki a tésztánkból.
Gyorsan kész van, bármilyen töltelékkel tálalható és semmi nem utal az ízében arra, hogy nem egy hizlaló, egészségtelen cuccot eszünk.

Sport szelet egészségesen

Akár nyers is lehetne,ha a csokoládét nem számítjuk. Így hívjuk csak sütés nélkülinek. Az avokádóból mennyei csokikrém készíthető,gondoltam egy sport szelet utánzat alapjául is szolgálhat. És nem tévedtem! Abbahagyhatatlanul finom!
Hozzávalók:
2 érett avokádó
50g kókuszolaj+1e.k.
70g xilit/eritrit
50g kakaó
50 g dió
Néhány csepp rum (vagy aroma)
100g magas százalékú étcsoki

A csokit az 1e.k kókuszzsírral összeolvasztjuk. A többi hozzávalót az avokádóval kezdve,majd mindent hozzáadva összeturmixolunk. A csoki felét belekeverjük. 20x20-as sütőpapíros tepsibe simítjuk,majd a csokoladét egyenletesen elkenjük rajta.
Hűtőben egy óra alatt megdermed és már szeletelhető is.

Hideg gyümölcsös sütemény


Beköszöntött az igazi nyár. Főzni muszáj a családnak,de a desszertekről inkább lemondunk,csak ne melegítse még a sütő is a lakást. 
Most egy olyan desszertet hoztam amihez nem kell a sütő. Nem az a remegő,kocsonyás klasszikus "gumisüti" hanem habos és krémes!
Végy egy Tupper desszert gyűrűt... Görögjoghurtot...Friss gyümölcsöt...Valódi tejszínt és némi zselatint. Tadddám! Ennyire egyszerű!
350 g barackos joghurt (barack és joghurt turmixolva,édesítve)
350 g málnás joghurt (màlna,joghurt,édesítő)
3 dl jèghideg habtejszín
24 g étkezési zselatin
Tetejére-ami az alja ;-)
20 szem meggy
1cs piros tortazselé
2,5 dl víz

A meggyet magozzuk,félbe vesszük és a tortaformában elosztjuk. A tortazselét elkeverjük vízzel,felforraljuk,3 perc után elzárjuk és,ha langyosra hűlt,a meggyre öntjük. Hütőbe tesszük .
A zselatint 80ml vízben megduzzasztjuk,felmelegítjük. 
A tejszínt habbá verjük. Joghurtot leturmixoljuk a gyümölccsel. 
A zselatin felét kivesszük. A lábasban maradt részhez keverjük a barackos joghurtot,meglangyosítjuk és a hab felét is beleforgatjuk. A meggyes rétegre öntjük.
Miután a lábasunkat elmostuk,visszatesszük bele a zselatin másik felét,felolvasztjuk,hozzákeverjük a málnás joghurtot,ha langyos elzárjuk a gázt és a hab másik felét beleforgatjuk.
Akkor öntjük az előző rétegre,ha az már nem folyik. 
Pár órára hűtőbe tesszük.
Fogyasztáskor fejre állítjuk ( a teteje lesz a tányérunk) óvatosan mozgatva levesszük a gyűrűt és szeleteljük.
Készíthető bolti,előre kevert gyümölcsjoghurtból is