"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Omlós meggyes-túrós pite



Végre egy igazi süti!! Annyi,de annyi süteményt sütöttem már az egészségesebb kategóriából,de valahogy egyik sem volt az igazi! Hát ez az! A nagy Ő :-))))
A receptet itt találtam . Több olyan étel is van az oldalon,amit biztosan ki fogok próbálni. Szeretem mikor ésszerű keretek közt lehet változtatni.
(Nekem a paleo pl sok. Ez nem azt jelenti,hogy elítélem,csak én azt nem tudnám tartani és nem is akarom.)
A régi ízeket akarom, a már megszokottakat,a megszokott konyha technológia eljarasokkal és főleg tejtermékekkel. Mindezt úgy,hogy a lisztet,cukrot,zsiradékot lecserélem a szerveztenek kevésbé megterhelőre,magasabb tápértékűre. No persze ez nem könnyű,mert nem minden helyettesíthető egy az egyben a receptek nagy részében. Ezért kísérletezek és kísérletezek.  Hol több, hol kevesebb sikerrel :-)
Hozzávalók :
Tészta:
10dkg kókuszliszt
10dkg zabpehely
1 tojás
10 dkg kókuszolaj
1mk szódabikarbóna
1 citrom héja
2 dkg 1:4 dw édesítő vagy 8 dkg eritrit/xilit
Túrós rész:
50 dkg túró
1 nagy görög joghurt
1 tojás
1 púpos e.k kókuszliszt (Másodszor 1e.k utifű maghéjja készült. Még jobb lett)
1 citrom héja
1e.k folyékony édesítő
Meggyes rész:
40 dkg meggy (fagyasztottat használtam)
2,5 dl meggylé
5 dkg kókuszliszt

A sütőt elömelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapíron 25×35-ös méretűre nyújtjuk(amekkora az ehhez legkozelebbi méretű tepsink),nyomkodjuk. Valamennyire nyújtható állagú, de a széleinél kézzel rá kell segíteni.
A túrót összekeverjük a többi hozzávalóval. Én krémes túrót használtam, így nem kellett turmixolni. Bár ki-hogy szereti.
A tésztát sütőpapírostól tepsibe tesszük,rásimítjuk a túrót,arra pedig rászórjuk a lecsepegtetett meggyet. Betoljuk a sütőbe 30 percre. Ha letelt kivesszük,gyorsan elkeverjük a meggylevet a kókuszliszttel,rákenjük a süteményre és 10 percig sütjük még.
Isteni,omlós,krémes,savanykás-édes finomságot kapunk ami még az étkezésre,alapanyagokra nem odafigyelők számára is kellemes meglepetést okoz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése